top of page

CASA wie?

Christina

Hi, Mijn naam is Chrissy. Door vriendinnen ook wel Christina genoemd omdat dit mijn officiële eerste naam is. Nooit werd ik zo genoemd, totdat zij mijn wat lange doopnamen ontdekte. Het werd een grapje om mij zo te noemen. Met Casa Christina groeit het uit tot de naam waaronder ik mijn passie voor wijn deel. Ook ik begon ooit als zovelen tijdens mijn tienerjaren met zoete witte wijn, Canei, Tonino en later droge witte wijn. Alles wat op tafel kwam vond ik wel prima en ik begreep helemaal niks van etiketten, wijnkaarten laat staan van hoe wijn werd gemaakt.  Toen mijn zusje een restaurant begon en zij mijn hulp vroeg bij het opstellen van een wijnkaart (inmiddels dronk ik ook rode wijn en dacht ik het verschil tussen een Pinot Grigio en Sauvignon Blanc te weten) besloot ik de SDEN 2 te volgen om er meer over te leren. Dit escaleerde snel en volledig. Waardoor ik nu 3 jaar later de WSET 3 op zak heb, uitkijk naar WSET 4,  een klimaatkast in huis heb die groter is dan ik zelf ben en de hele dag nadenk over welke wijn ik waarbij kan schenken.

 

 Wijn, wijnkennis, wijnhuizen en wijnwinkels. Het voelt voor een leek vaak fancy, een beetje chique of uit de hoogte en ingewikkeld. Ingewikkeld dat is het zeker maar de rest val welt mee. Wijn is een fantastisch product maar kent zo veel varianten dat we door de bomen het bos niet zien. Echter door meer te leren over wat wijn is en hoe het gemaakt wordt ben ik het nog meer gaan waarderen. Het is een complex maar fantastisch proces. Daarnaast is het ontdekken en leren omschrijven van wat jouw smaak is het allerleukste wat er is. Want of een wijnkenner de wijn nou omschrijft als bloemig, fruitig, aards, kruidig, sappig... het is allemaal niet heel relevant. Het gaat er uiteindelijk om of je het lekker vindt en er van geniet.

  Door familie en vrienden te vertellen over alle wijnweetjes die ik opgedaan had ontdekte ik pas hoe enthousiast ik daar van werd. Daarom wil ik met Casa Christina doen waar ik van nature goed in ben: enthousiasmeren, lachen, plezier maken en in contact zijn met iedereen die iets meer wil leren over wijn, van goede wijn wil genieten op een laagdrempelige manier of gewoon een beetje hulp wil bij zijn wijnkeuze. 

Hopelijk tot snel!

x Liefs Chrissy

Mijn Doel

Op een laagdrempelige, nuchtere manier leren en genieten van wijn. Zonder complexe verhalen maar wel van goede kwaliteit.  Verrassend voor degene die durft buiten gebaande paden te treden. Klassiek voor degene die waarde hecht aan het bekende.

bottom of page